Napelemparkok üzemeltetése

Egy napelemparkba való beruházás legalább 25 évre szóló elköteleződés. Ha azt szeretné, hogy parkja rentábilisan és hosszútávon termeljen, akkor a legfontosabb, hogy ez idő alatt kire bízza parkja üzemeltetését. Kiemelten fontos, hogy az üzemeltetőjét mielőbb kiválassza, akár már a napelempark üzembe helyezése előtt.

A Proaktív Plusz Kft-nél kiemelt szempont az ügyfelek elégedettsége, éppen ezért az egyedi igényeket és adottságokat figyelembe véve rendszerre szabottan üzemeltetjük a napelemparkokat. Tapasztalataink szerint az előzetes helyszíni bejárások alkalmával azonnal fény derülhet egy-egy korábbi meghibásodásra, kivitelezői hibára. 
0-24 órás termelésfelügyeletet vállalunk, termelési hiba esetén értesítjük ügyfeleinket és 24 órán belül kiszállunk, majd a helyszíni hibafeltárás után azonnal megkezdjük a hibaelhárítást. 
A napelemparkok fizikális karbantartása is elengedhetetlen a sikeres működéshez. A termelés maximalizálásához tiszta, szennyeződés- és pormentes panelekre van szükség. Tisztításukhoz speciális anyagot használunk, mely ragyogó és makulátlan felületet biztosít a paneleknek. Általában évente 1-2 teljes gépi mosást ajánlunk, év közben pedig ajánlott a többszöri, kisebb szennyeződésektől való megtisztítás.
Ipari panelmosáshoz Sunbrush traktorra szerelhető napelemmosó szerkezetet használunk, mely technológia nem helyettesíthető kézi mosással. A téli időszakban is kifejezetten fontos a paneltisztítás, hiszen a hó és jég egyaránt akadályozza a termelést.

A karbantartási munkák akadálymentes elvégzéséhez, a parkokban található berendezések épségének biztosításához átjárható, rendezett területre van szükség. Ennek egyik fő eleme a szakszerű fűnyírás, mely egy speciális fűnyíró géppel történik.

A panelek felső része karc és felverődés mentes, azonban a hátoldalán található felület akár egy kavicsfelverődés által is tönkremehet. A fűnyírás mellett területgondozást is vállalunk, speciális anyaggal történő gyomirtást, cserje irtást, egyéb munkálatok elvégzését.
 
 
Ügyfeleink részére adminisztrációs szolgáltatásokat is biztosítunk. Szolgáltatásaink közé tartozik többek között a prognózis adás, menetrendezés, MEKH ügyintézés és adatszolgáltatások, MAVIR számlázás, garanciális és garancián túli ügyintézés. 
 
Amennyiben Ön tulajdonosként szeretné hozzáértő kezekre bízni napelemparkját, forduljon hozzánk bizalommal!
 
Személyre szabott árajánlatkéréshez kattintson ide.

© 2018 - Minden jog fenntartva